Είναι απλό κύριε supervisor: κάνετε λάθος, you are wrong, το συμπέρασμά σας είναι εντελώς αστήρικτο και αντιφάσκει με τα αποτελέσματα του πειράματος.
Παραδεχτείτε οτι το ζωικό μοντέλο που φτιάξαμε δε συμπεριφέρεται όπως οι άνθρωποι και σταματήστε να επενδύετε σε αστήρικτες ιδέες.
Επίσης η πρώτη παράγαφος του κειμένου σας (που ήταν το δικό μου κείμενο επί του οποίου ασελγήσατε και πρέπει τώρα να μαζεύω τα κομμάτια του) απεραντολογεί και υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, τα οποία, πολύ απλά, δεν έχουμε!
Αν του το πεί έτσι, λέτε να κερδίσει τη μάχη?
4 σχόλια:
Τόση διπλωματία πια... Με τις κλωτσιές θα την πετάξει έξω!!!
:-)))
Πω πω βρε παιδί μου...
Κάπως έτσι θα του τα ελεγα αν τον ειχα προστά μου τη στιγμή μου διαβασα το λοβοτομημένο πρώην κείμενό μου.
I will tone it down αλλά πρέπει και αυτός να κάνει κάτι! Π.χ. να μάθει πού μπαίνει το κόμμα στα αγγλικά!
> Το μεγαλύτερο πρόβλημα του επιστήμονα είναι το να μην παραδέχεται οτι η υπόθεσή του διαψεύστηκε από το πείραμα. Αντι να πει "οκ, το μοντέλο είναι ανεπαρκές, ίσως μάλιστα να ειναι λανθασμένο" μπαίνει σε έναν κυκεώνα επίκυκλων, αρχίζει τα long speculative discussions για την αξία της σκονίτσας που έχει το θράσσος να θέλει να δημοσιεύσει, και γενικώς γίνεται ανυπόφορος, ψευτοκρυμμένος πίσω από την υπερβολή του.
προφανώς δε προκηται περί επιστήμονος.. γιατί θα ήξερε ότι μιά θεωρία είναι η πρόσκαιρη προσπάεια εξήγησης.. και καταρίπτεται ή από την ανεπάρκιά της ή από την αυριανή θεωρία.. αλλά αν και σχέση δεν έχω με τα επιστημονικά.. έχω μιά αίσθηση ότι και σε αυτά.. η διπλωματία έχει αντικαταστήσει την ουσία.. :):)
καλησπερούδια :):)
Καλησπέρα!
Η διπλωματία ειναι μεγάλο προσόν στον επιστημονα γιατι για να επιβιώσει χρειάζεται χρήματα για την έρευνα. Για να αποκτήσει τα χρήματα όχι μονο πρέπει να εχει μια καλή ιδέα προς "πώληση" αλλά πρέπει να πείσει ότι αυτή η ιδέα θα γεννήσει κι άλλα χρήματα, κι άλλες ιδέες κλπ κλπ.
Συνεπώς, αν πει ορθα κοφτά "κύριοι, το τρέντυ ερώτημά μας ειναι τελικά φόλα" δεν προκειται να δει ούτε δεκάρικο!
Γι αυτό σκαρφιζονται διάφορες κουλές εναλλακτικές ιδέες προκειμένου να σώσουν το πείραμά τους.
Τελικά βεβαια όλα κρινονται σε βάθος χρόνου. Και αυτά που σημερα φαντάζουν σωστά και αυτα που μοιάζουν λάθος. Π.χ. δοθηκε Νομπελ για τη λοβοτομή στο τελος του '50! Μαμα μου! Ευτυχώς μετά ανακαλυφθηκαν τα αντιψυχωτικά και σταματησε αυτη η βλακεία.
Δημοσίευση σχολίου