Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αγανακτισμένη

Είμαι "αγανακτισμένη" με τους έλληνες πρυτάνεις που οποιαδήποτε αλλαγή τους ενοχλεί, που δε διανοούνται να εργαστούν το καλοκαίρι και εξίστανται επειδή το νέο νομοσχέδιο υποβάλλεται Ιούλιο, και που καλούν τους φοιτητές σε επαγρύπνηση και αντίδραση.

4 σχόλια:

koulpa είπε...

δεν έχω καθόλου εικόνα.. απέχω 2 εκαετίες από το θέμα.. αλλά ότι και να αλλάξη.. δε ξέρω αν γίνεται χειρότερα από τώρα.. :) :)
χαχαχα αντε ωραία εποχή έρχεσαι.. φέρε και το σπαθί σου μαζί.. υπάρχουν κάμποσοι γόρδιοι δεσμοί.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

CsLaKoNaS είπε...

Έπεσες από τα σύννεφα ε;

Τι περίμενες δλδ; Δεν τους ξέρεις;;;;

ΣΠ είπε...

Κούλπα,

Η κύρια πρόταση του νομοσχεδίου θα επηρεάσει το ποιοι και πώς θα βάζουν χέρι στα χρήματα του πανεπιστημίου.
Μέχρι τώρα εκλέγεται πρύτανης από όλο το παν-μιο με τη γνωστή τακτική των ξεχωριστών κομματικών ψηφοδελτίων και τις συναλλαγές με τους κομματισμένους φοιτήτες. Αυτή η τακτική έχει φέρει μεγάλη φθορά και πολλή μιζέρια στο χώρο.
Το νομοσχέδιο προτείνει 15μελές δοιηκητικό συμβούλιο. Τα 8 μελη του (ενα εξ αυτών φοιτητής) εκλέγονται από το παν/μιο με κοινό ψηφδέλτιο και στη συνέχεια ψηφίζουν μεταξυ τους για τα υπόλοιπα 7. Αυτά τα 7 ειναι εξωπανεπιστημιακοί.
Οι 15 αποφασίζουν ποια υποψηφιότητα για πρύτανη ειναι η καταλληλότερη.
............

Επίσης το νομοσχέδιο επιμένει στην αξιολόγηση, η οποία γινεται προυπόθεση για χρηματοδότηση, επιχειρεί να καταργήσει το άσυλο, καταργεί τη δυνατότητα φοιτήσης πάνω από ορισμένα εξάμηνα μετά το πέρας της τετραετίας, επιχειρεί να καταργήσει το ένα σύγγραμα.
............

Η πρώτη πρόταση εφαρμόζεται σε πολλά παν/μια και ουσιαστικά αντιγράφεται στο νομοσχέδιο. Δε βλέπω γιατί να μη λειτουργήσει. Δεν καταλαβαίνω δηλαδη γιατί θεωρούμε πάντα την Ελλάδα μοναδική, ιδιαιτερη περιπτωση. Αν όλος ο κόσμος μπορει να λειτουργεί επιτυχώς κατά ορισμένο τρόπο, γιατί να μην μπορούμε κι εμείς?

Εδώ πχ βρίσκεται το συμβούλιο διοίκηση του γειτονικού παν-μιου.
http://www.suny.edu/Board_of_Trustees/members.cfm.
Υπάρχουν 2 πανεπιστημιακοί και 1 φοιτήτρια. Οι άλλοι ειναι δικηγόροι, ερχονται από εταιρείες, ειναι ανωτεροι υπαλληλοι στην εκαπιδευση, υπάρχει μια κοινωνική λειτουργός, ένας δάσκαλος.
.....

Ολες οι άλλες αλλαγές ειναι, κατα τη γνώμη μου, επιβεβλημένες και σχετικά ευκολο να γίνουν.

ΣΠ είπε...

Λάκωνα,
δε σταματώ να εκπλήσσομαι από τη λυσσαλέα επιμονή των ελλήνων υπέρ νοοτροπιών και στρατηγικών που μας οδήγησαν σε οικονομικό και ηθικό αδιέξοδο!