Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ηλεκτρονικό σύγγραμμα

"Θεσπίζεται το ηλεκτρονικό σύγγραμμα" λένε ανήσυχοι οι Πολιτικοί Μηχανικοί του ΑΠΘ στην κοινή πρόταση κατάληψης του τμήματος, και μένω άφωνη!

Άλλες ανησυχίες των μηχανικών:
  • ο χωρισμός των σπουδών με προ- και μετα-πτυχιακές... δεν καταλαβαίνω
  • η εντατικοποίηση των σπουδών... υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, 6 χρόνια για λήψη πτυχίου και το πολύ 4 εξετάσεις για κάθε μάθημα (πολύ βαρύ φορτίο για να το αντέξουν οι πλάτες των μελλοντικών μηχανικών μας)
  • η κατάργηση του ασύλου και η μετατροπή του πανεπιστημίου σε χώρο "έρευνας και διδασκαλίας" (είμαι εμβρόντητη)
  • η χρηματοδότηση συνδέεται με την αξιολόγηση (...)
  • το συμβούλιο διοικησης, ως άλλος Βόλντεμορτ, θα διορίζει και θα παύει πρυτάνεις κατά βούληση!

5 σχόλια:

CsLaKoNaS είπε...

Είναι απερίγραπτη η κατάσταση...Όπως με τους ταρίφες και όπως με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ σκάει τώρα και ο οχετός στα πανεπιστήμια, για να δεί επιτέλους η κοινωνία τί πραγματικά προστάτευε τόσα χρόνια το άσυλο.

ΣΠ είπε...

Δεν ξέρω με τι να πρωτοσυγχιστώ!
Με τους πρυτάνεις, τους φοιτητοπατέρες ή με τη σιωπηλή πλειοψηφία?

Αυτό που δεν μπορώ να καταλαβω ειναι πώς φτάσαμε σε τέτοια επίπεδα τεμπελιάς. Π.χ. πόσα χρόνια χρειάζονται για να πάρει κάποιος πτυχίο και γιατί αρνούμαστε πεισματικά την αξιολόγηση?

CsLaKoNaS είπε...

Έλα τώρα που δε μπορείς να καταλάβεις...

Unknown είπε...

Καλό μήνα και περαστικά σε όλους...

Το τι τραγέλαφος αποκαλύπτεται φαίνεται και από τη διαγραφή του Σαμαρα από τη ΔΑΠ Νομικής και το ανάποδο, και το κάλεσμα της ΠΑΣΠ σε καταλήψεις πανεπιστημίων...

Ιστορίες για γέλια και (κυρίως) για κλάματα. Πόσο να αντέξουμε... Κανένα μέτρο από όσα εξαγγέλονται να μην εφαρμόζεται ούτε να αποδίδει τα αναμενόμενα... Μόνο τα ...έκτακτα γιουρούσια της εφορίας ανα δίμηνο και οι ανακοινώσεις της ΣΔΟΕ για το πόσες χιλιάδες παρατυπίες διαπιστώθηκαν στην έφοδο του Σαββατοκύριακου, που διαπιστώνονται μεν δεν εισπράττονται δε...

Έχει και μια ζέστη με υγρασία...

ΣΠ είπε...

A! Οι ανακοινώσεις του ΣΔΟΕ έχουν καταντήσει γελοίες και εκνευριστικές.

Δεν ξέρω γιατί δεν εφαρμόζεται τίποτε. Είναι ένα κοινωνικό μυστήριο!
Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου πριν πολλάααα χρόνια να μου λέει (με μια γλυκύτητα στη φωνή την οποία ακόμη δεν καταλαβαίνω) "οι έλληνες είμαστε ικανός λαός αλλά απείθαρχος".

Πάντως κι εδώ υγρασία έχουμε πάλι :( την οποία πρέπει να ανεχτώ για ακριβώς 122 μέρες προτού ξαναβρεθώ στην αγκάλη της μαμάς πατρίδας.