Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Λόγια μεγάλων γιατρών_2

Μαία της MD#3: Είστε σίγουρη ότι έχετε ραντεβού με την κυρία Μ------?
ΣΠ: Ναι! Το έκλεισα πριν μία εβδομάδα!
Μαία: Μα... δε γίνεται αυτό... Βλέπω από την καρτέλα σας ότι σας έχει προηγουμένως δει κι άλλος γιατρός. Και ότι ήλθατε στο νοσοκομείο μας πρόσφατα! Δε σας παρακολουθεί γιατρός τόσον καιρό? Ποιός γιατρός σας παρακολουθεί?
ΣΠ: Δεν ερχόμουν σε αυτό το νοσοκομείο.
Μαία: Α... δεν ξέρω... Κυρία Μ------ έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ελάτε λίγο.
MD#3: Τι βλέπω εδώ? Ποιανού γράμματα είναι αυτά? Δεν καταλαβαίνω! Τι δουλειά έχετε εδώ? Γιατί ήρθατε? Τι θέλετε? Α, δε θα τα πάμε καλά! Πάρ' της μια πίεση και μετά στειλ'την μέσα!

---Τα νεύρα μου τσατάλια---
---Πίεση 170/100---

MD#3: Πίεση 170? Μάλιστα. Ωραία ξεκινάει η μέρα μου. Απ' ότι φαίνεται θα σας πρέπει να επιστρέψετε στο νοσοκομείο από το οποίο μας ήρθατε, πολύ σύντομα. Έχτε προεκλαμψία, ίσως και κίνδυνο για HELLP.
ΣΠ: Δεν έχω προεκλαμψία! Να η πίεσή μου των τελευταίων 10 ημερών, να τα ηπατικά ένζυμα, ιδού η ουρία/κρεατινίνη/ουρικό, τα αιμοπετάλια είναι ΟΚ, να και οι ταχύτητες και οι αντιστάσεις σε μητριαίες και ομφαλική αρτηρία. Να και η ανάλυση ούρων, δεν έχω πρωτεινουρία. Οι μετρήσεις έγιναν πριν 7 ημέρες.
MD#3: Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία.  Μπορεί να έχουν όλα αλλάξει σήμερα.
ΣΠ: Μα δε νιώθω πονοκέφαλο, δεν έχω προβλημα όρασης, ούτε καούρα, ούτε φαγούρες. Τέλος πάντων... Τι προτείνετε?

MD#3: Θα μπείτε στο νοσοκομείο, θα γίνει συλλογή ούρων 24ώρου για μέτρηση πρωτεινουρίας, θα γίνουν και αναλύσεις αίματος, θα ξαναπάρουμε αίμα, θα ξαναγίνουν οι αναλύσεις για δεύτερη φορά.
 Όταν δούμε ότι οι μετρήσεις σου είναι κακές και ότι έχεις πρόβλημα, θα σε στείλουμε στο άλλο νοσοκομείο να σου πάρουν το παιδί.

4 σχόλια:

koulpa είπε...

αχ σοκολατοπορτοκαλάκι μου.. αφού σου ανέβασαν την πίεση.. προσπάθησαν να στην ανεβάσουν κι άλλο.. περαστικά.. ξέρω.. η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθαίνια.. η επαφή με το σύστημα υγείας μερικές φορές είναι.. με το καλό εύχομαι.. καλημέρα και καλή εβδομάδα :) :)

ΣΠ είπε...

Καλημέρα!!!
Ευτυχώς βγήκα από εκεί μέσα! Και δεν ξαναμπαίνω!

CsLaKoNaS είπε...

"Και δεν ξαναμπαίνω!"

Μα γιατί;

:)

ΣΠ είπε...

Ελα ντέ! Γιατί να μη θέλω να μου ασκούν λεκτική και ψυχική βία αγριάνθρωποι με πτυχία?