Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

One stop shop!...

"Επειδή οι γιατροί δεν διαβάζουν το αποτέλεσμα της ηλεκτροφόρησής μου, καλύτερα να κάνεις την εξέταση στίγματος στο νοσοκομείο..."

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν σαφείς ταμπέλες, π.χ. στη λεγόμενη "Γραμματεία" γράφουν "Ραντεβού" και "Ταμεία".  Επίσης, δε λειτουργούν οι Πληροφορίες. Αντί πληροφοριών, υπήρχε ένας ευγενέστατος σεκιουριτάς μιας κάποιας ηλικίας, που έκανε ατύπως και αυτή τη δουλειά.

Δείχνω , λοιπόν, την εκτύπωση του ΕΟΠΠΥ με την εν λόγω εξέταση στο "Ταμεία" και μου λέει "Α, πήγαινε στην αιμοληψία πρώτα και μετά έλα σε μένα. Και γρήγορα γιατί δε θα προλάβεις!" Ήταν 10:00 π.μ.
Πάω στην Αιμοληψία και μου λέει "Α, πήγαινε στη Γραμματεία (βλέπε "Ταμεία") πρώτα γιατί θέλω το barcode και μετά έλα σε μένα. Και γρήγορα γιατί δε θα προλάβεις!".
Πάω πίσω στα "Ταμεία".. "Το και το, πρέπει να μου δώσετε barcode".
"A! δεν είναι γραμμένο στο βιβλιάριο!" "Το ΕΟΠΠΥ δε σας κάνει?" "Όχι, όχι, όχι. Πήγαινε βρες έναν γυναικολόγο να σου τη γράψει, μετά έλα σε μένα, μετά στην Αιμοληψία. Και γρήγορα γιατί δε θα προλάβεις!". "Και που θα βρώ γυναικολόγο?" "Ευθεία κάτω και δεξιά, κυκλοφορούν πολλοί!"
Ευθεία κάτω δεξιά όλες οι πόρτες ήταν κλειστές. Πρέπει να χτυπάς, να εχοχλείς, να διακόπτεις για να βρείς το στόχο σου.

Πίσω στο "Ταμεία" μου έδωσε ένα παραπεμπτικό και μια κόλλα Α4 γεμάτη barcdoes! Τρέλλα!
Και θεώρησε ότι μπορεί να μου τσαλακώσει την εκτύπωση του ΕΟΠΠΥ χωρίς να με ρωτήσει, και να γελάσει απορημένος όταν του είπα "θέλω στην εκτύπωση για το αρχείο μου γιατί περιέχει κι άλλες εξετάσεις που έχω ήδη κάνει", και να συμπληρώσει "μα αφού έκανες τις εξετάσεις, τι να το κάνεις το χαρτί?"

Στην αιμοληψία ήταν ένα άσχετο παλληκάρι που έκανε πρακτική στη φλέβα μου.. τεσπά, πήραμε το αίμα (ευτυχώς έχουν σύριγγες ακόμη), το έβαλαν σε 2 μπουκαλάκια, τα τύλιξαν στο παραπεμπτικό που μου είχε δώσει ο "Ταμεία" και .."Πήγαινε τα δείγματα στο κτίριο Α, μαιευτική Β, εργαστήριο Γενετικής". "Εγώ??? ", "Ναι!!!". "Και που ειναι αυτό το μέρος?" "Α, ευθεία δεξιά"
Ευθεία δεξιά δε θα το έλεγα... Ευτυχώς υπήρχε και ο ευγενής σεκιουριτάς μια κάποιας ηλικίας και με οδήγησε στο ασανσέρ.

Το εργαστήριο γενετικής πήρε πρόσφατα ένα grant και υποτίθεται ότι κάνει και έρευνα, τρομάρα μου!
20 μέρες θα κάνουν για μια ηλεκτροφόρηση! Και ΑΝ... "Μπορεί και να μην έχουμε αποτελέσματα σε 20 μέρες! Πάρτε πρώτα τηλέφωνο. Αλλά μετά τη 1:00 το μεσημέρι" Crazy!

5 σχόλια:

koulpa είπε...

ax πέρασα κι εγώ κάτι τέτοιες σκηνές απείρου κάλους το σεπτέμβρη με τη ασθένια της μάνας.. αλλά γενικά στο κατ ήταν πολυ καλοί όλοι.. :) :)
είπαμε.. καλή λευτεριά.. :) :)

ΣΠ είπε...

Mα κι εδώ ήταν καλοί! Οταν μου έλεγαν "γρήγορα δε θα προλάβεις!" αγωνιούσαν ειλικρινά και κανείς δεν ήταν αγενής.
Αυτό όμως δεν αλλάζει την αθλιότητα της κατάστασης. Δεν είναι υποχρεωμένος ο πελάτης καμίας υπηρεσίας να τρέχει δώθε-κείθε σαν το Βέγγο.

ΣΠ είπε...

Υ.Γ. Αγενείς δεν μπορώ να πω ότι ήταν αλλά εγώ τους μιλούσα στον πληθυντικό κι εκείνοι μου απαντούσαν στον ενικό... Τεσπα...

CsLaKoNaS είπε...

ΣΠ

Καλύτερα να σου μιλάνε στον ενικό και με ειλικρίνια παρά αυτό το εμμετικό "πολιτικαλ κορρέκτ" που έχουμε εδώ στις ΗΠΑ !!!

Κατά τα άλλα, καλό κουράγιο και καλή υπομονή και καλή τύχη!

ΣΠ είπε...

Μπα, μου λείπει αυτό! Δίνει ηρεμία στην καθημερινότητα.