Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Caveman

Παλαιολιθική εποχή
Γυναίκες τροφοσυλλέκτες, μένουν κοντά και μέσα στο σπίτι, μαζί με άλλες γυναίκες, συλλέγουν, μοιράζονται. Συνεργάζονται για τους στόχους τους.
Άντρες κυνηγοί, εστιάζουν σ' ένα σκοπό, να σκοτώσουν το θήραμα. Διαπραγματεύονται τη νίκη.
------------------------------
Σήμερα (όχι πολύ διαφορετικό από το μακρινό χτες)
Γυναίκες
Αγαπούν τις λεπτομέρειες, τις λεπτές αποχρώσεις, την ποικιλία, τις εναλλακτικές λύσεις, την κουβέντα, την ανάλυση, τα προκαταρκτικά στο σεξ.
Άντρες
Κοφτοί, ολιγόλογοι, αποφασιστικοί, πρακτικοί, ορμητικοί προς το μουνί.
------------------------------
Παράδειγμα
Γυναίκα
Μα δεν καταλαβαίνω, χαρά μου, στην αρχή αυτή η συμπεριφορά μου σου άρεσε, νομίζω, αλλά τώρα δεν την αντέχεις. Τι είναι αυτό που συνέβη και άλλαξες διάθεση; Πότε έγινε η μεταστροφή μέσα σου; Εξήγησέ μου γιατί θέλω να σε καταλάβω. Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.... and so on and so forth....
Άντρας
Α!!! Μα δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που με ξενερώνει είναι η ανάλυση καθ εαυτή! Δε θέλω θα πει "δε θέλω"! As simple as that! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό;
------------------------------
Το ζητούμενο δεν είναι να διαπιστωθεί η ασυμβατότητα αλλά να γεφυρωθεί, δηλαδή να προστεθεί μία υπορουτίνα στους κώδικες "Επικοινωνία" και "Σχέσεις" η οποία να μεταφράζει τη γυναικεία γλώσσα στην αντρική και την αντρική στη γυναικεία χωρίς να χρειάζεται ν' αλλάξουν, να αλλοιώσουν ή να χάσουν το ιδιαίτερο ύφος τους.

Defending the Caveman by Rob Becker, με το Γεράσιμο Γεννατά στο θέατρο Κόρονετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: