Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Έπαθε κανείς ηλεκτροπληξία κάνοντας μπάνιο με ανοικτό τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα;

Η ερώτηση είναι πολύ σημαντική και παρακαλώ μη γελάτε!
Ακόμα θυμάμαι τον τρόμο που ένιωσα όταν ο δάσκαλος του δημοτικού μας μίλησε για τον ηλεκτρισμό και τους κινδύνους του. Νομίζω ήταν στο μάθημα της Πειραματικής Φυσικής... Μου άφησε τραύμα!

Ο μοβόρος ηλεκτρισμός με ακολούθησε μέχρι το λύκειο. Ποτέ δεν πείστηκα απόλυτα για τις ικανότητες της γείωσης και το φαινόμενο της επαγωγής έμεινε ένα μυστήριο στο κεφάλι μου.
Αλλά και πιο μετά, κοίταζα τον παλμογράφο και έλεγα "δεν ειναι δυνατόν, κάτι κρύβεται πίσω απ αυτό το ρεύμα" και κράταγα το ηλεκτρόδιο καταγραφής μ' ένα μικρό, σχεδόν αόρατο, τρέμουλο. Και πάλι να με παιδεύει η γείωση και το ηλεκτρόδιο αναφοράς, και πού στην οργή πρέπει να τα συνδέσω?! Εφιαλτικό!

Αλλά το πιο σημαντικό είναι άλλο: το αφρόλουτρο, βεβαίως, βεβαίως!
Τώρα που ζω και πάλι σε σπίτι με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα έχασα μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου. Πάνε οι ανέμελες μέρες και νύχτες που χαζολογούσα, πλουτς-πλιτς-πλατς, στο νεράκι και, φφφττ-φφρρτττ, έπαιζα με τους αφρούς και μόλις κρύωνε λίγο το νερό το αντικαθιστούσα με καινούριο, ζεματιστό! [...οικολογική συνείδηση μηδενική... το ξέρω...]
Το ζεστό νερό, τώρα, τελειώνει απελπιστικά γρήγορα!!!

Γι αυτό ρωτώ και ξαναρωτώ: έπαθε κανείς ηλεκτροπληξία κάνοντας μπάνιο με ανοικτό τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα;

ΥΓ Για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση ρίξτε στο νερό αιθέριο έλαιο λεβάντας. Αν το παρακάνετε θα παρατηρήσετε μια εντυπωσιακή αυξηση του χρόνου αντίδρασης στα εξωτερικά ερεθίσματα. Μιλάμε για χαλλλλάααρωση!!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με φρικάρουν οι μπρίζες.. Ένας συμμαθητής μου όταν ήμουν μικρός με κορόιδευε επειδή κόλωνα να βάλω το δάχτυλό μου στη μπρίζα (η μπρίζα ήταν χαλασμένη, εγώ όμως και πάλι φοβόμουν).. Ακόμα φοβάμαι να το βάλω το δάχτυλό μου. Ακόμα με κοροιδεύουν (για άλλους λόγους, εξίσου ηλίθιους!)!χα!

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Καλησπέρα thogia και καλώς ήλθες!
Οι φόβοι ειναι ανθρώπινοι και πάντα σεβαστοί.
--------------------------
Μπορεί κανείς να μην πέθανε από θερμοσιφωνοπληξία ή από μπρίζα αλλά τουλάχιστον τρεις εχουν πεθάνει από κρατική ηλεκτροπληξία τελευταίως από εκείνα τα φρικτά όπλα...

aneksartitos2 είπε...

ειλικρινα δεν ξερω θα σε γελασω... δεν το χω ξανακουσει... παντως ρωτα τον padrazo καλυτερα μην σε βρουμε και ψητο βρε αδερφε

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Ανεξάρτητε2 δε με βοηθάς!
Και ποιος ειναι ο padrazo? Και τι θα κάνω δηλαδή? Θα πάω σ έναν άγνωστο να τον ρωτήσω "αν έπαθε κανείς κλπ κλπ". Να πάω δηλαδή, αν αυτό με λυτρώσει από την αγωνία...

Μ αρέσει όσο δε φαντάζεσαι η ατάκα "βρε αδερφέ" και τη χρησιμοποιώ συχνά. Ισως όμως πρέπει να διευκρινίσω πως είμαι θηλυκό πλάσμα!
Εισαι ο δεύτερος που μπερδεύεται... Ν' ανησυχήσω τώρα ή να το αφήσω?!

Άπαιχτες οι φιλοσοφικές σου απορίες μετά την εξεταστική του Ιουνίου!!!

Art είπε...

Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποις θα είχε αυτή την απορία και πόσο μάλλον αν την είχε πως θα την εξέφραζε κιόλας. Τις 80 στις 100 φορές που κάνω μπάνιο ο θερμοσίφωνας(τι απαίσια λέξη) είναι ανοιχτός. Όχι, δεν έχω πάθει ηλεκτροπληξία, όμως μέχρι να τελειώσω το μπάνιο μου έχω ψυχαναγκαστεί τόσο πολύ που θεωρώ ότι σώθηκα από θάυμα. Όλο λέω δε θα το ξαναπερ'ασω αυτό και λόγω έλλειψης χρόνου το κάνω ξανά και ξανά. Δεν ξέρω τι γίνεται, τι ισχύει. Αυτή είναι η δική μου πραγματικότητα.

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Και όμως, art &co, υπάρχει τραγικό περιστατικό λόγω κακής γείωσης.

http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=215898

το ίδιο εδώ:
http://www.hotstation.gr/article936.html

Μήπως να τον κλείνουμε?

Ανώνυμος είπε...

http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=118098